Gelinlik modelleri hemen hemen her sene değişim içerisinde. Bu nedenle sezon geçtikçe yeni modeller ya da arklı modeller trend oluyor. Gelinlik modelleri birbirinden farklı formlarda karşımıza geliyor. Balık, prenses etek, düz kesim, A kesim gibi birçok model gelinliklerde karşımıza gelir. Bunların en çok ortak noktası üzerinde kullanılan desenlerdir. Dantelli Gelinlik Modelleri son zamanlarda en sık rastlanan gelinlik modelleri arasında yer alıyor. Etek, gövde ya da duvak kısmında bulunan dantel detaylar gelin adaylarının ilgi odağı olmaktadır.

Gelinliklerde genellikle tercih edilen modeller arasında A kesim ve prenses modeller ön planda. Bu modellerde de danteller çok fazla kullanılmakta. Özellikle bel ve tek kısmının birleştiği yerlerde, kollarda ve etek uçlarında dantel detaylarına çok fazla yer verilir. Dantelli gelinlikler yerine göre ağır yerine göre de vintage olabilir.

En çok beğenilen modeller arasında Fransız güpürleri yer alıyor. Fransız güpürleri çok şık ve kibar durmaktadır. Bu nedenle de yeni gelin adayları tarafından beğenilip sıklıkla tercih edilir. Fransız dantelli gelinliklerde de diğer gelinlik modellerinde de öncelikle dikkat edilmesi gereken kavramlardan biri vücut tipidir. Gelin adayı vücut tipini biliyorsa giyebileceği modeller zaten belli olacaktır. Bu anlamda tercih yapması da kolay hale gelecektir. Bu sayede beklenenden daha kısa sürede gelinlik bulmak mümkün hale gelecektir.

Dantelli gelinlik modelleri diğer gelinliklere nazaran biraz daha ağır ve gösterişli bir havaya sahip olduğu için gelin adayları gelinlik seçimlerinde dantel detaylarına yer vermek istiyor. Gecenin en önemli kişisi evlenen çiftler olduğu için gelinliklerin de göz kamaştırıcı güzellikte olması bekleniyor.

Tesettür Gelinlik Modelleri

Tesettür gelinlikler bu sene farklı modelleri içinde barındırıyor. Bu nedenle artık tesettür gelinliklerde yükselme söz konusu. Örneğin balık modellerin tesettür gelinlikler için uyarlanması oldukça beğenildi ve tutuldu. Bel kısmından gelen modeller bileğe doğru giderek a kesim şekline gelir.

Tesettür gelinliklerde bu yıl farklı modeller yer alıyor. Kapalı hanımlar için dantel detaylı gelinlikler yine her zamanki gibi 2020 sezonunda da karşımıza farklı modellerde gelinlikler gelecek. Kabarık etekli ve romantik gelinlikler trend haline gelecek ve bu şekilde her kadının gözdesi olacak.

Kabarık etekli modellerde eski sezonda çok fazla dantele ve ışıltıya yer verilirken bu önümüzdeki 2020 sezonunda bu yoğunluk olmayacak. Daha sade modellere yer verilecek. Danteller ve parıltı detayları daha çok duvak kısmında olacak. Bu nedenle gelinlikler sade iken duvaklar daha dikkat çekici modeller ile göz kamaştıracak.

Farklı Dantelli Gelinlik Modelleri

Bu sene gelinliklerde dantel detaylarından ziyade taşlı modeller de yer alacak. Dantel ve taşların uyumu bu sezon özellikle de gösterişi seven gelin adaylarının aklını başından alacak diyebiliriz. Taşlar çok gösterişli bir büyüklükte olmayabilir. Daha çok parıltı yaratmak amacı ile kullanılacaklar.

Gelinliklerde dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Bunda da önemli olan vücut şekli ve düğünün yapılacağı mekan – zaman. Dantel ve küçük incilerle süslü gelinlikler daha çok büyük ve görkemli düğün salonlarında olacak düğünler için tercih edilmelidir. Aksi takdirde göz kamaştırmak yerine göz yoran bir gelin adayı da olabilme ihtimaliniz var. Bu nedenle de gelinlik seçimlerinizde de düğün mekanınıza ve konseptinize dikkat etmeniz damat adayının da takımının uyumlu olmasına özen göstermeniz gerekiyor.

Prenses Gelinlik Modelleri

Prenses gelinlikler kendisini gerçekten prenses gibi hissetmek isteyen hanımlar için birebirdir. Kabarık eteği, gösterişli gövde kısmı ve uzun duvağı olan modelleri ile rüya gibi bir düğün ve rüya gibi bir gelin olabilirsiniz.

Prenses gelinlik modelleri bel kısmından itibaren kabararak yere kadar uzanan bir eteğe sahiptir. Tam prenses olan modeller bu şekildedir. Düşük bel olarak nitelendirilen ya da A kesimi andıran modeller ise daha rahat bir kullanıma sahiptir. Bu gruplanma etek kısmının kesimine göre yapılır.

Kuyruksuz ve tam daire olarak gelen prenses etek modelleri de yine düşük bel olan modellerdedir. Bu sezon prenses etek gelinlikler tül detayları ve incilerle süslenecek. Ayrıca küçük kelebek ya da çiçek detayları ile süslenen etek modelleri de prenses gelinliklerde rastlanan detaylardan olacak.

Modamodel

ModaModel.net, moda denildiğinde akla gelen tüm giyim, kuşam ve aksesuarlar hakkında ziyaretçilerine bilgi vermektedir.

Leave a Comment
Share
Published by
Modamodel

Recent Posts

Yolculuk Tutkunları İçin Modern Ev Dekorasyonu: Konfor ve Şıklığı Bir Arada Yakalamak

Seyahat etmeyi sevenler, evlerinde de aynı konforu ve şıklığı yakalamak isterler. Modern ev dekorasyonunda gezginlerin…

3 hafta ago

Safra kesesi ameliyatı olmalı mıyım?

Bu makalemizde Genel Cerrah Doç. Dr. Didem Öncel Yakar Safra kesesi taşları ve safra kesesi…

1 ay ago

Yaz için Elbise ve Etek Kombinleri

elbise modelleri Sıcak yaz günlerinin vazgeçilmezleri elbiseler ve etekler, hem şıklığı hem de rahatlığı bir…

2 ay ago

Minimalist Salon Dekorasyonu: Azla Daha Fazla Etki Yaratmak

Modern yaşamın karmaşası ve fazlalıklardan bunalmış hissediyor musunuz? Evinizde de bu hissi yansıtmak istemiyorsanız, minimalist…

3 ay ago

Mobilya Dekorasyonu Nedir?

Mobilya dekorasyonu, yaşam alanlarını daha estetik, fonksiyonel ve konforlu hale getirmek amacıyla mobilyaların düzenlenmesi ve…

4 ay ago

Mermer Orta Sehpa Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kalite ve Cinsi: Mermerin kalitesi, dayanıklılığını ve görünümünü büyük ölçüde etkiler. Carrara, Calacatta ve Emperador…

4 ay ago