Moda

2020 Erkek Kimono Modelleri

Erkek Kimono Modelleri ne bakılmadan önce kimono, son dönemde kadınların kullandığı aksesuarlar arasında yer alırken, şimdilerde beylerin de çok sık tercih ettiği modeller arasında yer almaya başladı. Aslında kökeni Japonya’ya dayanan kimono, Japonca’da kiru ve mono , “giyilen eşya” yani “elbise” anlamına gelir. Buradan türeyerek bizlerin de kullandığı modellerden olan kimono aslında Japonya’nın geleneksel bir giysisidir.

Kimono, uzun, geniş kollu ya da bazen kısa, T şeklinde bazen de dümdüz inen modellere sahiptir. Bu nedenle çok fazla seçeneği bulunur. Bazı modellerde de kimono vücudun etrafına sarılır. Bu şekilde arkadan obi adı verilen bir kanatla da korunur. Erkek Kimono Modelleri nde ise en belirgin özellik desenlerden ziyade kollardadır. Erkek kimonolarında kollar gövdeye bağlıdır. Bu bazen tamamen bazen de 3 cm ya da 8 cm den daha fazla olmayacak şekilde büyük bir oranda gövde kısmına bağlıdır.

70’lerin başlarını hatırlatan bu kimonolar farklı kesimleri ile de beylerin dikkatini çekebiliyor. Daha çok genç erkeklerin dikkatini çeken modeller yer alıyor özellikle de 2020 sezonunda. Bu nedenle desen karmaşası açısından erkek kimonoları incelendiğinde kadınlarınki kadar karmaşık ya da yoğun bir desene rastlanmaz.

Kimono Nedir?

Kimono aslında Japonya’ya özel ve genellikle de kadınların tercih ettiği geleneksel bir giysidir. Kadınlar evlendiklerinde ya da özel günlerde evlenmeyen hanımların giydiği modellerdir. Kimonolarda Japonlara göre her zaman sağ taraf solun üzerine düğümlenir. Bu bir kuraldır. Fakat erkekler için böyle bir durum geçerli değildir. Önceleri de erkek dışında daha çok kadınların kullandığı giyim eşyası olduğu için erkekler için çok fazla değişik model olduğu söylenemez diyebiliriz.

Sıcak havalarda kimonolar sıklıkla tercih edilen giysilerdendir. Bu nedenle de kullanım alanları çok fazladır. Yaz mevsiminde hem kadınlar hem de erkekler için vazgeçilmez bir tamamlayıcıdır. Dökümlü rahat ve bol olması nedeni ile her zaman kullanım kolaylığı olan bir giysidir. Aslına bakılırsa hem erkek hem de kadın fark etmeksizin herkesin gardırobunda durması gereken bir giysi olarak nitelendirmek mümkündür.

Erkek Kimono Modası

Erkek kimonoları daha çok uzun modellerden oluşur. Bayanlarda ise bu durum farklıdır. Yani hem uzun hem de kısa modeller vardır ancak kısa modellere rastlamak daha olasıdır. Erkek kimonoları hemen hemen topuklara kadar uzanan modelleri içerir. Geçen sezon yaz mevsimini sonbahara bağlarken kimono modelleri hit noktaya ulaşarak en çok kullanılan modellerden olmuştur.

Erkeklerde kimonolar kadınlar gibi mayo üzerine kullanılmayabilir. Aslında daha çok sabahlık gibi de tercih edilir. Erkekler rahat ettikleri bu giysiyi hem evde sabahlık hem de normal günlük yaşamda kullanabilirler. İpek kumaştan ya da satenden tercih edilen modeller de bulunur. Bunlar ise tamamen pijama kombinlerini tamamlama amaçlıdır.

Erkek kimonolarından kısa olanlar ise sokak modasına yön veren giysilerdendir. Bunlar daha çok etnik desenleri içinde barındıran ya da düz renk olan modellerdir. Bu nedenle daha farklı bir tarz ya da sokak giyimine farklı bir soluk katmak isteyen beyler tarafından tercih edilen modellerdendir.

Kısa Erkek Kimonoları

Kısa kimonolar genellikle sokak giyiminde tercih edilir. Özellikle yaz mevsiminde birçok modelle kombinlenebilen düz renk kimonolar beyler için oldukça rahat ve kolay bir giyim ürünüdür. Düz renk olan modeller için hemen hemen spor olan her giyim tarzı ile uyum sağladığından dolayı kombinleri tamamlarken de kolay ve hızlı karar verebilmeyi sağlayan modeller arasında yer alıyor. Bu şekilde kimonolar, kombinleri tamamlamak da çok kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleşerek bu zor durumu hafifleten kurtarıcı haline geliyot

Desenli olan kimono modelleri genellikle belli renklerin yoğunlaştığı etnik, kare ve çizgilerin hakim olduğu modelleri içinde barındırıyor. Bu modeller düz renk kıyafetlerin tercih edildiği ya da çok fazla deseni veya baskısı olmayan kombinlerde rahatlıkla kullanılabilir. Beylerin ve kadınların zevklerinden ortak olan kimonolar bir dönem çok fazla kullanılan ve çok popüler olan modeller arasında yer aldı. 2020 sezonunda da yeniden top’lara yerleşecek olan kimono modelleri hem kadınlarda hem de erkeklerde farklı ve şık kimono modellerini görmek mümkün hale gelecek.

Modamodel

ModaModel.net, moda denildiğinde akla gelen tüm giyim, kuşam ve aksesuarlar hakkında ziyaretçilerine bilgi vermektedir.

Leave a Comment
Share
Published by
Modamodel

Recent Posts

Yolculuk Tutkunları İçin Modern Ev Dekorasyonu: Konfor ve Şıklığı Bir Arada Yakalamak

Seyahat etmeyi sevenler, evlerinde de aynı konforu ve şıklığı yakalamak isterler. Modern ev dekorasyonunda gezginlerin…

3 hafta ago

Safra kesesi ameliyatı olmalı mıyım?

Bu makalemizde Genel Cerrah Doç. Dr. Didem Öncel Yakar Safra kesesi taşları ve safra kesesi…

1 ay ago

Yaz için Elbise ve Etek Kombinleri

elbise modelleri Sıcak yaz günlerinin vazgeçilmezleri elbiseler ve etekler, hem şıklığı hem de rahatlığı bir…

2 ay ago

Minimalist Salon Dekorasyonu: Azla Daha Fazla Etki Yaratmak

Modern yaşamın karmaşası ve fazlalıklardan bunalmış hissediyor musunuz? Evinizde de bu hissi yansıtmak istemiyorsanız, minimalist…

3 ay ago

Mobilya Dekorasyonu Nedir?

Mobilya dekorasyonu, yaşam alanlarını daha estetik, fonksiyonel ve konforlu hale getirmek amacıyla mobilyaların düzenlenmesi ve…

4 ay ago

Mermer Orta Sehpa Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kalite ve Cinsi: Mermerin kalitesi, dayanıklılığını ve görünümünü büyük ölçüde etkiler. Carrara, Calacatta ve Emperador…

4 ay ago