Gelin adayları gelinlik seçimini tamamladıktan sonra en önemli olan Gelin Başı seçimine geçilir. Bunun için hanımların muzdarip olduğu bir konu olarak gündeme gelir. Gelin saçları gelinlik modeliyle bağlantılı bir şekilde olmalıdır. Çünkü dekoltesine modeline ve tarzında göre gelin saç modeli de değişecektir. Bunu sağlamak için gelinlik modeline bakılması gerekir. Aynı zamanda düğünün yapılacağı mekan da bu anlamda önem taşır.

Her gelinlik modaeline uygun saç şekilleri vardır, gelinliğinizin modeli bu aşamada çok önemlidir. Genel olarak Gelin Başı modellerine bakıldığında topuz modeller ön plana gelir. Bu eski yıllarda daha da ön planda olan bir modeldi. Ancak şimdi son dönemlerde dağınık topuzlar çok fazla beğeni alıyor. Sımsıkı topuzlar çok fazla tercih edilmemesine rağmen bazı konseptlere uyum sağlaması nedeni ile kullanılan modeller arasında yer alıyor.

Bazı gelinlerin de yüz şekli topuz modellerine uymayabiliyor. Bu nedenle bazı gelinler topuz yerine saçlarını açık bırakmayı tercih ediyor. Açık saç modellerinde ise genellikle farklı taç ya da aksesuarlarla süslenen modeller tercih ediliyor. Bunun yanında son dönemde örgü saç modelleri de çok fazla tercih ediliyor. Hafif dağınık şekilde doğal bir görünüm veren örgü modelleri daha çok kır düğünlerinde tercih ediliyor. Açık saçlar da daha çok sırt dekolteli olmayan gelinlik tercihlerinde kullanılıyor.

Gelin Saçı Modellerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Gelin saçı modelleri için dikkat edilmesi noktalar bulunur. Öncelikle yüz tipi en önemli etmendir. Saç, kesinlikle yüzü ortaya çıkaran ve yüze yakışan bir model olmalıdır. Yüz tipinden sonra da uyulması gereken şey gelinlik modeline olan uyumudur. Boynu açıkta kalan gelinlik modelleri için straplez ya da askılı gibi modellerde tepeden bir topuz tercih edilebilir. Dekolteyi ön plana çıkarmak amaçlı topuzlar daha yukarıda kullanılabilir.

Makyaj da gelin hazırlığının bir parçasıdır. Saç tamamlandığında ise artık makyaja sıra makyaja gelir. Yuvarlak yüzlü hanımlar çene ve elmacık kemiklerinin belirgin hale geldiği makyaj şeklini tercih etmelidirler. Dikdörtgen yüz ise göz, kaş ve dudaklara dikkat çekmelidir.

 

 

Modamodel

ModaModel.net, moda denildiğinde akla gelen tüm giyim, kuşam ve aksesuarlar hakkında ziyaretçilerine bilgi vermektedir.

Leave a Comment
Share
Published by
Modamodel

Recent Posts

Yolculuk Tutkunları İçin Modern Ev Dekorasyonu: Konfor ve Şıklığı Bir Arada Yakalamak

Seyahat etmeyi sevenler, evlerinde de aynı konforu ve şıklığı yakalamak isterler. Modern ev dekorasyonunda gezginlerin…

3 hafta ago

Safra kesesi ameliyatı olmalı mıyım?

Bu makalemizde Genel Cerrah Doç. Dr. Didem Öncel Yakar Safra kesesi taşları ve safra kesesi…

1 ay ago

Yaz için Elbise ve Etek Kombinleri

elbise modelleri Sıcak yaz günlerinin vazgeçilmezleri elbiseler ve etekler, hem şıklığı hem de rahatlığı bir…

2 ay ago

Minimalist Salon Dekorasyonu: Azla Daha Fazla Etki Yaratmak

Modern yaşamın karmaşası ve fazlalıklardan bunalmış hissediyor musunuz? Evinizde de bu hissi yansıtmak istemiyorsanız, minimalist…

3 ay ago

Mobilya Dekorasyonu Nedir?

Mobilya dekorasyonu, yaşam alanlarını daha estetik, fonksiyonel ve konforlu hale getirmek amacıyla mobilyaların düzenlenmesi ve…

4 ay ago

Mermer Orta Sehpa Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kalite ve Cinsi: Mermerin kalitesi, dayanıklılığını ve görünümünü büyük ölçüde etkiler. Carrara, Calacatta ve Emperador…

4 ay ago