Davetiye Örnekleri son dönemde farklı modellerle karşımıza gelirken, sadelik ve zarifliği de beraberinde getiriyor. Bununla beraber artık uzun davetiye yazıları dışında daha kısa ve öz yazıların yer aldığı, sadece amaca özgü notların bulunduğu modeller dikkatleri çekiyor. Yine çiçek, doğa ya da yeşil, mavi ve pembe tonlarının yer aldığı modeller yer almaya devam ediyor. Bu modeller arasında farklı renk ve detayların olduğu farklı örnekler de var. Bu nedenle de farklı modeller de dikkat çekenler arasında yer alır.

Davetiyelerin seçiminde önemli noktalar vardır. Bunun için ilk yapılacak işlerden biri konsepti belirlemektir. Davetiye konsepte uygun olmalıdır. Bu durumda yapılacak ilk iş nasıl bir düğün planlandığının belirlenmesidir. Buna bağlı olarak düğünün yapılacağı mevsim, gelecek davetlilerin nasıl olacağı gibi durumlara dikkat edilmesi gerekmektedir.

Zarf seçimi de önemlidir. Her zaman beyaz zarflara yer verilmemelidir. Hatta davetiye ve zarf farklı renklerde ya da zıt renklerde seçilirse daha dikkat çekici olacaktır. Herhangi bir aksama veya sorunla karşılaşmamak için davetiye modeline karar verilerek düğünden çok önce siparişin verilmesi gerekir. Seçilecek olan davetiye, mutluluğun bir simgesi olduğu için davetiye seçiminde aceleci davranmamak gerekmektedir.

Nişan Davetiyesi Modelleri

Davetiyelerde en önemli detaylar arasında törenin konsepti yer alır. Bu konsepte uygun renklerde ya da temalarda davetiye seçilmesi uygun olacaktır. Örneğin kır bahçesi alanında bir nişan töreni için çiçekli modeller tercih edilirken, havuz başında olacak olan nişan töreni için ise mavi renklerin ağırlıklı kullanılabilir.

Mevsim de geri kalan diğer önemli detaylardan biri olarak düşünülebilir. Zaten mevsime göre konsept belirlemek e daha kolay olacaktır. Mevsim ve konsept bazı zamanlar için birbirine bağlıdır diyebiliriz. Açık havada yapılacak törenlerde kır, bahçe ya da havuz başı gibi alanlar için ilkbahar ve yaz sezonları daha uygun oluyor. Örneğin tören, sonbaharda yapılacaksa sarı ve turuncu tonları tercih edilebilir ya da düğün baharda olacaksa yeşil ve mavi tonları daha uygun olacaktır. Kış aylarında beyaz ağırlıklı modeller yaz ise pembe ya da kırmızı tonlarında modeller tercih edilmelidir.

 

Modamodel

ModaModel.net, moda denildiğinde akla gelen tüm giyim, kuşam ve aksesuarlar hakkında ziyaretçilerine bilgi vermektedir.

Leave a Comment
Share
Published by
Modamodel

Recent Posts

Yolculuk Tutkunları İçin Modern Ev Dekorasyonu: Konfor ve Şıklığı Bir Arada Yakalamak

Seyahat etmeyi sevenler, evlerinde de aynı konforu ve şıklığı yakalamak isterler. Modern ev dekorasyonunda gezginlerin…

3 hafta ago

Safra kesesi ameliyatı olmalı mıyım?

Bu makalemizde Genel Cerrah Doç. Dr. Didem Öncel Yakar Safra kesesi taşları ve safra kesesi…

1 ay ago

Yaz için Elbise ve Etek Kombinleri

elbise modelleri Sıcak yaz günlerinin vazgeçilmezleri elbiseler ve etekler, hem şıklığı hem de rahatlığı bir…

2 ay ago

Minimalist Salon Dekorasyonu: Azla Daha Fazla Etki Yaratmak

Modern yaşamın karmaşası ve fazlalıklardan bunalmış hissediyor musunuz? Evinizde de bu hissi yansıtmak istemiyorsanız, minimalist…

3 ay ago

Mobilya Dekorasyonu Nedir?

Mobilya dekorasyonu, yaşam alanlarını daha estetik, fonksiyonel ve konforlu hale getirmek amacıyla mobilyaların düzenlenmesi ve…

4 ay ago

Mermer Orta Sehpa Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kalite ve Cinsi: Mermerin kalitesi, dayanıklılığını ve görünümünü büyük ölçüde etkiler. Carrara, Calacatta ve Emperador…

4 ay ago