El işi ve Örgü

2020 Örgü Lif Modelleri

Örgü Lif modelleri özellikle genç kızların çeyizlerinin olmazsa olmazlarından olan parçalardır. Hemen hemen her çeyizde bulunan bu nadide parçalar her zaman kadınların yapabilecekleri düzeyde ve kolaylıkta olup sıklıkla buna yer verilir. Lif Modelleri ne bakıldığı zaman yine çiçek desenlerinin çok fazla kullanıldığı göze çarpmaktadır. Farklı modellerin olduğu lifler genellikle genç kızların çeyizlerinde kullanılmakla beraber hanımlar el işi olarak da yapabiliyor.

Örgü Lif ler her zaman için farklı ve yumuşak modelleri içinde barındıran modellerdir. Bu anlamda lif örmek isterseniz kullanılan yün ipe karar verirken dikkatli olmalısınız. Farklı modeller kullanılmaya çalışılsa da en çok tercih edilenler arasında en çok çiçek modelleri kullanılır. Bunun yanında aslında değişik yüz ifadeleri ya da yazı desenleri işlenebilmekte.

Çiçek deseni bir bakıma hiç eskimeyen ve aynı zamanda da hiç eskimeyecek olan bir desen çeşididir. Geometrik desenler lifin üzerinde bulanacağı gibi lifin kendi şekli de bir geometrik desen olabilmektedir. Yuvarlak, kare, altı gen ve beşgen liflerin üzerine kendi isteğinize göre motifler veya desenler işleyerek kendinize has lif modelinizi ve modanızı yaratabilirsiniz.

Lif Desenleri 2020

Lifler her senenin eskimeyen modelleri arasında yer alır ve bizler de her zaman liflere ihtiyaç duyarız. Bu nedenle farklılık katılması açısından değişik modellerde örneklere başvurulur. Son dönemlerde daha çok çeyizlik modellere ağırlık veriliyor. Bu nedenle gelin ve damat temalı desenlere ağırlık verilerek yeni desenler elde edilir.

Lif desenleri genellikle kulağa kolay gibi gelse de bazı modeller uğraştırıcı olabilir. Bu zor ve uğraştırıcı modeller için aslında el alışkanlığı gerekir. Bunun için öncelikle basit örneklerden başlanması gerekir. Bu şekilde el alışkanlığı edindikten sonra farklı modelleri yapabilmek daha kolay hale gelir.

Kolay örnekler içerisinde düz renk modeller ya da haroşa gibi en basit modellerle başlanarak daha sonrasında kompleks modellere geçiş olabilir. Bunun için yine en uygun modellerden olan çiçek desenleri doğru bir seçenek olacaktır. Lale, papatya gibi modellerin farklı renklerde işlenmesi ile karışık modellere el yatkınlığı sağlamak mümkün hale gelir.

Uzun ve Kısa Lif Modelleri

Uzun modeller her zaman için daha kullanışlı modellerdir. Şimdilerde bu modelleri dümdüz upuzun örmek yerine bir kalıba uydurarak (örneğin bir hayvan şeklinde) örmek daha da dikkat çekici detaylardan. Düz modellerde ise küçük motiflerle canlanan lifler tutmayı kolaylaştırmak ve sırt bölgesinde daha rahat kullanmak adına kulplarla birleştirilerek daha kullanışlı ve rahat hale getirilebiliyor.

Kısa modeller ise genellikle kare şeklinde ve ele sığabilecek boyutlardadır. Farklı olarak eldiven şeklinde ele giyilerek daha rahat ve kolay bir kullanım sağlanması adına farklı renklerde de örülebilmektedir. Bununla birlikte herhangi bir hayvan, bitki, eşya ya da kompleks olmayan bir objenin de kullanıldığı modellere sıklıkla rastlanır.

Kısa ve uzun modeller her zaman için her anlamda rahat bir kullanım sağlanması açısından kullanışa uygun desen ve modeller tercih edilir. Bu durum daha çok evde kullanmak amaçlıdır. Ancak hediyelik ya da çeyizlik modeller tabi ki de daha şaşaalı ve gösterişli olacak şekilde tercih edilir.

Lif Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Lifler her zaman tercih edilen ve günlük hayatta aslında çok fazla ihtiyaç duyulan eşyalardan biridir. Bu nedenle kullanımında da dikkat edilmesi gereken durumlar bulunur. Kullanılan liflerin sıklıkla yıkanması ve yıkanma ardından da ütülenmesi gerekir. Bu anlamda temizlik aşaması oldukça önemlidir. Lifler sıklıkla ıslak bırakıldığından temizlik anlamında çok dikkat etmek gerekir.

Günümüzde hazır keseler çok fazla tercih ediliyor. Lifler çeyizlerin köşesinde kalan modeller oldu. Bu nedenle de biraz daha kullanıma uygun modeller yapılmaya başlandı. Daha sade ya da kendinden desenli modeller ile farklı desenler yaratılıyor. Bu yüzden değişik modeller ortaya çıkarak kullanıma uygun hale getiriliyor.

Örgü Lifler

Örgü lifler hem şiş hem de tığ ile yapılabilir. Bu tamamen kişinin isteğine bağlıdır. Tığ ile yapılan modeller daha ince iplikle olacağından lif de daha ince olacaktır. Eğer şiş tercih edilecekse de istenen kalınlıkta iple örülebilir. İkisi için de dikkat edilmesi gereken ipin yumuşak olma durumudur.

Modamodel

ModaModel.net, moda denildiğinde akla gelen tüm giyim, kuşam ve aksesuarlar hakkında ziyaretçilerine bilgi vermektedir.

Leave a Comment
Share
Published by
Modamodel

Recent Posts

Yolculuk Tutkunları İçin Modern Ev Dekorasyonu: Konfor ve Şıklığı Bir Arada Yakalamak

Seyahat etmeyi sevenler, evlerinde de aynı konforu ve şıklığı yakalamak isterler. Modern ev dekorasyonunda gezginlerin…

3 hafta ago

Safra kesesi ameliyatı olmalı mıyım?

Bu makalemizde Genel Cerrah Doç. Dr. Didem Öncel Yakar Safra kesesi taşları ve safra kesesi…

1 ay ago

Yaz için Elbise ve Etek Kombinleri

elbise modelleri Sıcak yaz günlerinin vazgeçilmezleri elbiseler ve etekler, hem şıklığı hem de rahatlığı bir…

2 ay ago

Minimalist Salon Dekorasyonu: Azla Daha Fazla Etki Yaratmak

Modern yaşamın karmaşası ve fazlalıklardan bunalmış hissediyor musunuz? Evinizde de bu hissi yansıtmak istemiyorsanız, minimalist…

3 ay ago

Mobilya Dekorasyonu Nedir?

Mobilya dekorasyonu, yaşam alanlarını daha estetik, fonksiyonel ve konforlu hale getirmek amacıyla mobilyaların düzenlenmesi ve…

4 ay ago

Mermer Orta Sehpa Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kalite ve Cinsi: Mermerin kalitesi, dayanıklılığını ve görünümünü büyük ölçüde etkiler. Carrara, Calacatta ve Emperador…

4 ay ago