Dekorasyon

2020 Oturma Odası Dekorasyon Fikirleri

Oturma Odası Dekorasyon u evlerimizin olmazsa olmazları arasındadır. Dekoratif aksesuarlar ve dekoratif modeller her zaman oturma odası içerisinde kullanıma uygundur. Bu nedenle de farklı aksesuarları ve mobilyaları kombinlemek iyi bir göz zevki gerektirmektedir. Mobilyalar bu anlamda en önemli eşyalardır. Çünkü odayı gösterecek olan mobilyalardır. Aynı zamanda perde seçimi de mobilyalar ile beraber bir bütün halinde olmalı ve birbirini tamamlayan parçalar olmalıdır.

Oturma Odası Dekorasyon u farklı modeller kullanılarak farklı şekillerde döşenebilir. Ancak oturma odası genellikle her zaman kullanılan mekanlardan biri olduğu için daha çok rahat ve konforlu ürünlerin tercih edilmesi gerekir. Bunda en önemli nokta evin ve odanın büyüklüğüdür. Eşyaları kesinlikle ama kesinlikle oda büyüklüğüne uygun şekilde seçmek gerekir. Bu nedenle ölçülerde yapılacak bir hata çok kötü sonuçlar doğurabilir. Hatta aldığınız mobilyaları kullanamayacak konuma bile gelmeniz ne yazık ki mümkündür.

Farklı ürünlerin kombinleri de oturma odalarında kullanılabilir. Eğer açık renkli mobilyalar tercih edildiyse odaya renk katmak ya da odaya farklı bir hava vermek amacı ile bir tekini farklı renkte olan berjerler kullanılabilir. Bu da açık tonlar arasında canlı renkler farklı ve hoş bir görüntü yaratacaktır. Bu nedenle bu seçimleri yapmak kolay değil gibi görünür.

Oturma Odası Dekorasyonunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Oturma odasında kullanılan mobilyalar genellikle açık tonlar ve rahat mobilyalardır. Beyaz, bej ve krem tonlarının yaygın olduğu renkleri ise tam tersi bordo, haki, hardal sarısı ve gül kurusu renkleri tamamlar. Bu nedenle tamamlayıcı renklerin tonlarında perde seçilmesi doğru bir tercih olacaktır. Farklı modeller arasında bir de avangarde modelli mobilyalar yer alır. Bu modeller genellikle salon takımlarına uygun olsa da oturma odası mobilyalarında da tercih ediliyuor.

Lambader modelleri de oturma odalarında son dönemde fazlası ile kullanılmaya başladı. Bu durum da yeni tasarımların ve daha spor modellerin harmanlanmasını doğurdu. Birbirinden farklı modeli olan lambaderler kitap okurken ya da kahve keyfi yaparken tercih edilecek en iyi aksesuarlar arasındadır.

Modamodel

ModaModel.net, moda denildiğinde akla gelen tüm giyim, kuşam ve aksesuarlar hakkında ziyaretçilerine bilgi vermektedir.

Leave a Comment
Share
Published by
Modamodel

Recent Posts

Yolculuk Tutkunları İçin Modern Ev Dekorasyonu: Konfor ve Şıklığı Bir Arada Yakalamak

Seyahat etmeyi sevenler, evlerinde de aynı konforu ve şıklığı yakalamak isterler. Modern ev dekorasyonunda gezginlerin…

3 hafta ago

Safra kesesi ameliyatı olmalı mıyım?

Bu makalemizde Genel Cerrah Doç. Dr. Didem Öncel Yakar Safra kesesi taşları ve safra kesesi…

1 ay ago

Yaz için Elbise ve Etek Kombinleri

elbise modelleri Sıcak yaz günlerinin vazgeçilmezleri elbiseler ve etekler, hem şıklığı hem de rahatlığı bir…

2 ay ago

Minimalist Salon Dekorasyonu: Azla Daha Fazla Etki Yaratmak

Modern yaşamın karmaşası ve fazlalıklardan bunalmış hissediyor musunuz? Evinizde de bu hissi yansıtmak istemiyorsanız, minimalist…

3 ay ago

Mobilya Dekorasyonu Nedir?

Mobilya dekorasyonu, yaşam alanlarını daha estetik, fonksiyonel ve konforlu hale getirmek amacıyla mobilyaların düzenlenmesi ve…

4 ay ago

Mermer Orta Sehpa Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kalite ve Cinsi: Mermerin kalitesi, dayanıklılığını ve görünümünü büyük ölçüde etkiler. Carrara, Calacatta ve Emperador…

4 ay ago