Moda

2020 Puantiyeli Abiye Modelleri

Puantiyeli Abiye Modelleri hanımların özellikle de yaz sezonunda kullandıkları elbiseler arasında yer aldığı için çok fazla tercih edilen modeller arasında yer alıyor. 2020 sezonunda da gözler önüne gelecek olan puantiyeli abiyeler bir zamanların en popüler modelleri arasında yer alıyordu. Kabarık etekler ve uzun modeller hanımlar tarafından sıklıkla tercih ediliyordu. Bu modeller şimdi yine son dönemde popüler olmaya başladı.

Puantiyeli Abiye Modelleri nin farklı formlarda farklı şekillerde hanımların karşısına çıkarak ilgi odağı haline gelmeye devam edecek. Spor modeller olarak görülse de aslında rahatlıkla düğün, nişan, mezuniyet ya da farklı tören ya da davetlerde de kullanılabilir. Bu sene kırmızı ve siyah üzerine beyaz puantiyelerin trend olduğu modeller artık geride kalıyor ve daha çok farklı renklerin birbirleri ile uyumu ortaya çıkaran modeller modaya katılıyor.

Puantiyeli abiye elbiseler her alanda rahatlıkla kullanılabilen modelleri içinde barındırdığı için hanımlar bu konuda sıkıntı çekmezler. Puantiyeli elbise tercihlerinde boy ve kiloya uygun şekilde modeller denenmeli ve tercih edilmelidir. Tercih sırasında da büyük puantiyeli mi yoksa küçük puantiyeli mi olacağına karar verilmesi anlamına da gelir.

2020 sezonunda puantiyeli abiyeler her zaman kullanılmasa da bazı davetlerde ya da yemeklerde kullanıma uygundur. Bunun yanında düğünlerde de sıklıkla kullanılır. Bu elbiselerle vintage bir görünüm sağlayarak hoş bir makyaj ile bu tarz modelleri kombine etmek mümkündür. Birçok ünlü marka 2020 sezonu için ürünlerinde bu modellere yer vermeye başladı.

Puantiye Modası

Puantiye modası nereden bakılsa 1950’li yıllardan günümüze kadar uzanmaktadır. Ancak belli dönemlerde ara ara popüler olarak kadınların kullandığı modellerden olmuştur.  Puantiye geçmişten günümüze olan bir desen olduğu için hala günümüzde de modadaki yerini korumaya devam ediyor.

1950 ve 1960 havası taşıyan puantiye desenler olduğunuzdan daha şirin ve şık görünmenizi sağlayacak. 2020 yaz sokak modasında puantiyeli elbiseler rahat ve nostaljik kombinlerin vazgeçilmezi haline geldi. Abiye modeller yanında bluz, elbise ya da tulum gibi modellerde de Puantiye detaylarına rastlamak mümkündür.

Puantiyeli abiye modellerinde farklı renkleri bir arada görmek mümkündür. Ancak daha çok kırmızı – beyaz ve siyah – beyaz renklerin tercih edildiği görülür. Bu renkler her forma uygundur. Kabarık etek, uzu, kısa ve dar kesim olacak şekilde her modelde kullanıma uygundur. Bu nedenle de hanımlara kullanım açısından farklı modeller sunulmuş olacak.

Kış aylarında da severek tercih edilen modeller arasında olsa da en çok kullanıldığı ve ara ara popülerliğini sürdürdüğü sezon genellikle yaz sezonudur. Canlı renklerle çok fazla tercih edilen puantiyeli modeller beyaz ve herhangi bir rengin beyaz ile uyumu kullanılarak tasarlanır. Bu da yaz mevsiminde en çok tercih edilen, kırmızı, sarı, mavi, yeşil gibi canlı tonları beraberinde getirirken; pastel tonların da kullanımına rastlanabilir.

Puantiye Tercihinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Puantiyeli elbise tercihlerinde boy ve kiloya uygun şekilde modeller denenmeli ve tercih edilmelidir. Tercih sırasında da büyük puantiyeli mi yoksa küçük puantiyeli mi olacağına karar verilmesi anlamına da gelmektedir. Ayrıca vücuda biraz daha dar gelen modeller denendiği zaman puantiyeler vücudun belli bölgelerinde esneyerek daha büyük halde görünebilirler. Bu durum hiç de hoş bir görüntü sağlamaz. Bu nedenle bu gibi durumlara özen göstermek ve dikkat etmek önemlidir.

Puantiyeli modellerde dikkat edilmesi gereken diğer bir nokta da Puantiye ve elbise renklerinin birbirleri ile uyumlu olması gerektiğidir. Her renkte puantiyeli model bulunabilir. Ancak bu modellerde uyum yakalamak çok önemlidir. Bu uyumu yakalayınca artık tercih etmeniz gereken sadece ayakkabı ve çanta modeli kalır.

Puantiyeli elbiselere girebilmek ve onları taşıyabilmek adına vücudun öncelikle iyi bir fiziğe sahip olması gerekir. Zayıf görünmek adına bazı modellerin bir beden küçük ebatları seçilebilir. Ancak puantiyeli abiyeler bunu kaldırmaz. Çünkü beneklerdeki esneme her türlü ele verecektir. Ancak bu durum da her zaman için geçerli değildir. Bu konuda devreye elbisenin yapıldığı kumaş girer. Bu nedenle daha sert ya da kalın bir kumaş seçildiğinde esneme payı çok düşük olacak hatta bazı durumlarda hiç olmayacaktır. Bu nedenle bu tarz kumaşlar tercih edilebilir.

Modamodel

ModaModel.net, moda denildiğinde akla gelen tüm giyim, kuşam ve aksesuarlar hakkında ziyaretçilerine bilgi vermektedir.

Leave a Comment
Share
Published by
Modamodel

Recent Posts

Yolculuk Tutkunları İçin Modern Ev Dekorasyonu: Konfor ve Şıklığı Bir Arada Yakalamak

Seyahat etmeyi sevenler, evlerinde de aynı konforu ve şıklığı yakalamak isterler. Modern ev dekorasyonunda gezginlerin…

3 hafta ago

Safra kesesi ameliyatı olmalı mıyım?

Bu makalemizde Genel Cerrah Doç. Dr. Didem Öncel Yakar Safra kesesi taşları ve safra kesesi…

1 ay ago

Yaz için Elbise ve Etek Kombinleri

elbise modelleri Sıcak yaz günlerinin vazgeçilmezleri elbiseler ve etekler, hem şıklığı hem de rahatlığı bir…

2 ay ago

Minimalist Salon Dekorasyonu: Azla Daha Fazla Etki Yaratmak

Modern yaşamın karmaşası ve fazlalıklardan bunalmış hissediyor musunuz? Evinizde de bu hissi yansıtmak istemiyorsanız, minimalist…

3 ay ago

Mobilya Dekorasyonu Nedir?

Mobilya dekorasyonu, yaşam alanlarını daha estetik, fonksiyonel ve konforlu hale getirmek amacıyla mobilyaların düzenlenmesi ve…

4 ay ago

Mermer Orta Sehpa Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kalite ve Cinsi: Mermerin kalitesi, dayanıklılığını ve görünümünü büyük ölçüde etkiler. Carrara, Calacatta ve Emperador…

4 ay ago