Moda Model

Saç Örgü Modelleri

15.08.2020
852
Saç Örgü Modelleri

Merhaba sevgili arkadaşlar. Bugün sizlere birbirinden farklı ve güzel saç örgü modelleri göstereceğiz. Saç örgüsü her kombin için oldukça uygun bir modeldir. Evleniyor ve gelinliğin üzerine saç örgü modeli mi yapacaksınız çok zarif olursunuz, saç örgüsü ile günlük bir kombin mi yapacaksınız çok şık olursunuz, gece davet var ve siz saçınızı mı öreceksiniz o zaman yine güzel görüneceksiniz demektir. Gördüğünüz gibi pek çok farklı kıyafet kombinine yakışan bir saç modelinden bahsediyoruz. Bu yüzden eğer saçınızı örgü yapacaksanız önemli olan hangi örgü modelini tercih ettiğinizdir. Her ne kadar her stile uyum sağlasa da saç örgülerini nasıl yaptığınız önemlidir. Bunun için galerimize de göz atmayı unutmayın.

Saç Örgü Modeli

Saç Örgü Modelleri

Saç örgü modelleri kişinin kendi tarzına, saç rengine ve hangi kombinle giyeceğine göre değişiklik gösterir. Örneğin giyim tarzı olarak romantik bir giyim tarzınız varsa yani çiçek baskılarını dantelleri ve daha çok pastel tonlarını tercih ediyorsanız o zaman günlük saç örgü modelleri sizin için vazgeçilmez olacaktır. Saç örgüleri de oldukça romantik bir etki bıraktığı için oldukça seveceğinize eminiz. Günlük bir modelde diyelim ki saç örgüsü kullanmak istiyorsunuz ve o gün oldukça yoğunsunuz. Kafanızın tepesinden yanlarınıza doğru iki yanınızdan da örgü örebilir ve bunu sonra saçınızın at kuyruğu kısmıyla birleştirebilirsiniz. Hatta at kuyruğu yaparken ince bir toka kullanın ve saçınızın altta kalan kısmından bir parçasını tokanızın etrafında dolayın. Böylelikle tokayı gizlemiş ve daha romantik bir görüntü elde edersiniz.

Ancak romantik tarza sahip kişiler için örgü saç modeli tabii ki bu kadarla sınırlı değil. Özellikle örgü topuz modellerini ısrarla size tavsiye etme nedenimizden bir tanesi ise bu örgü topuzdur. Pek çok tarihi filmde de gördüğünüz bu topuzlar oldukça zarif bir modeldir. Saçınızı ortadan ikiye ayırarak başlıyorsunuz. Balık sırtı örgüyle iki yanı da kafa derinizden uzaklaşmayacak şekilde örgüyü takip ettiriyorsunuz. Saçınızı bu şekilde tamamen ördükten sonra iki örgüyü üst üste gelecek şekilde birbirine tokayla tutturuyorsunuz ve saçlarınızın uçlarını ise diğer örgülerin içinde saklıyorsunuz. Böylece örgü topuz modeliniz hazır. Bunun gibi pek çok farklı örgü saç modeli bulunmaktadır. Kendinize uygun olanı yapmalısınız.

Saç Örgü Modelleri

Örgülü Saç Modelleri

Eğer daha spor bir tarzınız varsa sizlere bu modeller yerine daha modern ve yeni çıkan örgü modelleri öneririz. Örneğin saçlarınızı iki yandan ayırın ve mısır örgüsü yapın. Saçınız kısa bile olsa bu modeli yaptığınızda oldukça çekici görüneceksiniz. Özellikle siyah saçlı kadınlarda daha çok şık ve asi duran bu modeli saçınız siyah ya da koyu ise size de tavsiye ederiz. Bu şekilde olan başka bir modelse iki yanda topuz örgü modelleridir. Bunu yapmak için saçınızı kafanızın üst kısımlarında küçük lastik toka ile tutun. İstediğiniz örgü modelini kullanabilirsiniz. Burada saçlarınızı ördükten sonra ise yapmanız gereken tek şey onu etrafında sarmak. Saçınızı tutturmadan önce örgünüzü merkezden uzaklaşmayacak şekilde sıkı bir şekilde sarın. Bitirdiğinizde ise telle tutturmak yeterli olacaktır.

Bu şekilde iki örgü istemiyorsanız o zaman görselimizde gördüğünüz gibi kafanızın arka kısmından hemen hemen yan yana olan üç farklı tutan elinize alın. Bu tutamları yukarıya doğru örün. Saçınızın kalan kısmıyla normal bir topuz yapın ve örgülerinizi bu topuzun içine güzelce saklayın. Biraz sıkı bir model olduğu için saçınızın ön kısmına saç spreyi sıkarak ön kısımdaki bebek saçlarınızın çıkmasını engelleyebilirsiniz.

ETİKETLER:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Footer açıklama yazısı. Bu alan tema ayarlarından değiştirilebilmektedir.