Moda Model

Farklı Makyaj Hileleri

20.08.2020
452
Farklı Makyaj Hileleri

Hepinize merhaba. Bugün sizlere günlük hayatta ya da davetlere gitmeden önce yapabileceğiniz birbirinden farklı makyaj hileleri vereceğiz. Bunları yapması kolay olsa da dışarda kullanmadan önce evinizde denemenizi tavsiye ederiz. Bu hilelerden bazıları için aparat gerekli olabilir bu yüzden bunları güzelce ayarladığınızdan emin olun. Ayrıca makyaj malzemelerinizin kalitesi oldukça önemlidir. Merdiven altı olan makyaj malzemelerinin hem yüzünüzdeki duruşu olmayacaktır hem de gelecekte cilt kanseri olma riskinizi arttıracaktır. Bu gibi şeylere dikkat etmeli ve satın aldığınız ürünlerin hem doğal hem de hayvan deneyleri yapmayan markalardan olmasına özen gösterin. Bu markalar genellikle daha iyi ürün deneyimi sunacaktırlar.

Farklı Makyaj Hileleri

Farklı Makyaj Hileleri

Farklı makyaj hileleri için oldukça bilindik olsa da duymayan kalmasın diye vereceğimiz bir bilgiyle başlayalım dedik. Eyeliner çekerken kedi gözü yapmak istiyorsanız bir kâğıt ya da cildinizi tahriş etmeyecek kâğıt bantlar kullanabilirsiniz. Sürekli eyeliner çekiyorsanız bunun için yapılmış kedi gözü aparatı bulunmaktadır. Bu aparatla yalnızca eyeliner değil aynı zamanda tüm göz makyajınızı yapabilirsiniz. Kontür bir makyajın en can alıcı noktasıdır. Sizin nasıl göründüğünüzü direkt olarak etkileyebilir. Bu yüzden kontürü yaparken yüz şeklinize dikkat etmeniz gerekir. Bu makyaj hilesinde de görselde gördüğünüz gibi yüz tipinize uygun bir kontür uygulamalısınız. Kontürünüzü dağıtırken de tampon hareketleri yapmaya özen gösterin. Eğer kontürle bu kadar uğraşmak istemiyorsanız kaşınızın üstünden yanağınızın en altına kadar uzanan bir ters 3 çizin. Bu şekilde de yine oldukça canlı görüneceksiniz ve daha hızlı olacaktır.

Bu vereceğimiz makyaj hilesi özellikle ince dudaklılar için. Eğer rujunuzu sürmeden önce nane yağı sürerseniz o zaman dudaklarınız kalınlaşır ve daha dolgun bir görünüm elde edersiniz. Dudaklarınızı dudak kalemi ile boyuyorsanız bunu yine uygulayabilirsiniz. Ancak tabi bunun geçici olduğunu unutmamanız gerek. Çünkü nane yağının etkisi azaldıkça dudaklar eski haline dönecektir. Dudağınızın daha canlı ve çatlaksız bir görünüme sahip olmasını isterseniz o zaman dudak balmınızı rujunuzun altına sürebilirsiniz. Bu şekilde dudaklarınız nemlenir ve daha iyi bir görünüme kavuşurlar. Tabii ki dudağınıza fazla balm sürerseniz o zaman rujunuz sabit olmayacaktır. Bu yüzden bunun ayarını iyi yapmalısınız.

Farklı Makyaj Hileleri

Pratik Makyaj Hileleri

 Sizde benim gibi maskaranızı sürerken gözüne değdirdiği için sürekli göz makyajına baştan başlamak zorunda kalan biriyseniz o zaman bu pratik hile çok kolay olacaktır. Maskaranızı sürmeden önce göz kapaklarınıza değdirmeden bir kâğıt tutun. Bu şekilde maskara sürerken elinizin ayarı olmasa bile kâğıda gelecek ve farınız bozulmayacaktır. Özellikle koyu göz makyajlarına bayılsak da gözleriniz küçükse daha da küçük göstereceğinden uzak durmanız gereklidir. Koyu göz makyajı yapacaksanız bile gözlerinizin daha büyük görünmesi için göz kalemini siyah değil beyaz kullanın. Böylece küçük bir göz illüzyonu olacak ve gözünüz olduğundan büyük görünecektir.

Bazı bb krem ve fondötenler zaman geçtikçe renk değiştirebilir ya da kendi ten renginizden daha koyu almış olabilirsiniz. O zaman normalde kullandığınız fondöten ya da bb kreme biraz nemlendirici katmanızda fayda var. Bu pigmenti seyrekleştireceğinden kendi ten renginize göre ayarlayabilirsiniz. BB krem zaten nemlendiricili olduğu için onunla kremi karıştırdıktan sonra hemen yüzünüzde donması için yüzünüzü serin bir yerde tutun ve makyajınıza öyle devam edin. Dolgun dudaklar için bir başka önerimiz de görselde gördüğünüz gibi ortaya açık renkte ruj sürüp arkaya doğru gittikçe koyulaşmasını sağlamanızdır. Bu şekilde hem daha dolgun hem de efektli ve dikkat çeken dudaklara sahip olacaksınız.

Farklı Makyaj Hileleri

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Footer açıklama yazısı. Bu alan tema ayarlarından değiştirilebilmektedir.