Moda Model

Meyveli Bowl Nasıl Yapılır?

09.09.2020
474
Meyveli Bowl Nasıl Yapılır?

Sağlıklı yaşam için önerilen pek çok trend bulunmaktadır. Sağlıklı yaşam için önerilenlerden biri de kahvaltıda ya da sağlıklı ara öğün için harika bir seçenek olan smothie bowl. Smothie bowl için meyvelerin ve kuru yemişlerin bir kâsede birleştirilmiş hali gibi bir şey diyebiliriz. Siz de daha sağlıklı yaşamaya karar verdiyseniz ve smothie bowl denemek istiyorsanız o zaman şimdi sizlere Meyveli bowl nasıl yapılır onu anlatacağız. Bu şekilde yapacağınız bir kahvaltı ve spor programı vücudunuzda oldukça farklılık yaratacaktır. Ayrıca günün geri kalanında da diyetinize uyabilir ve aralarda acıktığınızda da bu şekilde meyveli bowl yapıp açlığınızı yatıştırabilirsiniz. Meyveli bowl her ne kadar yüksek kalorili olmasa da günde bir defa yapıp yemek yeterli olacaktır.

Meyveli Bowl Nasıl Yapılır?

Meyveli Bowl Nasıl Yapılır?

Meyveli bowl nasıl yapılır anlatmaya başlamadan önce gerekli malzemeleri sayalım. Bowl yaparken meyveleri blenderdan geçirmemiz gerektiği için blender, meyveli yapacağımız için gerçekten bolca meyve ve meyveleri daha akışkan hale getirmek için süt ya da yoğurt almanız gerekmektedir. Eğer bunlar evinizde varsa o zaman temelde meyveli bowl yapmaya hazırsınız demektir. Ayrıca meyveli bowl yaparken pek çok farklı ve şekilli süslemeler mevcuttur. Bu süslemeleri gerek kuru yemişlerle gerek başka meyvelerle yapabilirsiniz. Bu yüzden isteğe bağlı olsa da kuru yemişleri bowlun üzerine dökebilir ya da daha farklı tatları denemek istiyorsanız karışımın içine de koyabilirsiniz.

İçine katmak için gerekli olan malzemeler 5 kaşık süzme yoğurt, 10-12 adet yaban mersini, 6 adet çilek, 1 tatlı kaşığı bal, 1 yemek kaşığı chia tohumu. 10-12 adet yaban mersinini bulmak zor olabileceğinden sizler başka meyveleri de kullanabilirsiniz. Unutmamanız gereken şey istediğiniz bowl kasesinin ne kadar sıvılıkta olmasıdır. Eğer akışkan bir meyveli bowl isterseniz o zaman şeftali kullanabilirsiniz. Şeftali hem kendi de sulu olduğu için oldukça akışkan olacaktır. Yaban mersini yerine erik gibi daha sert ve ekşi meyveler de kullanabilirsiniz. Çünkü yeşil erik daha az suludur. Bu yüzden meyveli bowl kasenizi sulandırmaz ama ekşiliği sayesinde bal gibi tatlıların yanında oldukça hoş bir lezzet katacaktır.

Meyveli Bowl Nasıl Yapılır?

Meyveli Bowl Tarifi

Meyveli bowl yapmak için gereken her şeyi hazırladıysanız o zaman başlayalım. Öncelikle süzme yoğurdu blendırın içine koyun. Ardından içine koymak istediğiniz meyveleri hazırlayın. Örneğin çilek koyacaksanız saplarını ayırmış olun ya da erik koyacaksanız içinden çividi çıkartın gibi. Bunlardan sonra chia tohumlarını da ekleyin. Ardından blenderın kapağını kapatın ve karıştırın. Bütün malzemelerin güzelce karıştığına emin olduktan sonra bu karışımı koyacağınız kâseyi hazırlayın. Meyveli smothie’yi kâseye dökerken blenderınızı çok yukarda tutmayın. Özellikle akışkan ve sıvı olmasını istemişseniz. Akışkan olsa bile bunun ara öğün olduğunu bu yüzden çorba kıvamında olmaması gerektiği oldukça önemlidir.

Kaseye aktardıktan sonra üzerini süslemek basit görünse de oldukça ciddi bir iştir. Hangi kuru yemişlerin tarifinizle uyumlu olduğunu düşünün. Bunun yanında üzerini biraz daha chia tohumlarıyla süsleyebilirsiniz. Kuru yemiş ve chia tohumlarının yanı sıra içinde kullandığınız meyvelerle de süsleme yapabilirsiniz. Zaten içinde yiyoruz dışında neden onu kullanalım ki diyorsanız o zaman farklı meyveler de tabii ki kullanabilirsiniz. Hatta bowlun içinde kayısı kullandıysanız dış süsleme için kuru kayısı kullanabilirsiniz. Ayrıca tabii ki diyetlerin vazgeçilmez besini olan yulafı atlamamak gerek. Elbette yulafı direkt tarifin içine koymuyoruz ancak üzerinde süsleme olarak koyabiliriz. Diyet yaparken içerik kadar dış görünümün de önemli olduğunu unutmamalısınız.

Meyveli Bowl Nasıl Yapılır?

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Footer açıklama yazısı. Bu alan tema ayarlarından değiştirilebilmektedir.