Moda Model

2021 Saç Renkleri

26.09.2020
1.774
2021 Saç Renkleri

2021 saç renkleri ne olacaktır diye şimdiden merak ediyorsanız o zaman doğru yerdesiniz. Biliyorsunuz moda dünyası her zaman sezonları önceden takip eder. Örneğin sonbahar kreasyonları için düzenlenen podyumlar yazları, yaz kreasyonları için düzenlenen podyumlar ise ilkbahar aylarında çıkar. Sürekli bu ileriye doğru giden moda akımları saçları etkilemeden tabii ki hiçbir yere gidemez. Bu yüzden siz de 2021 saç renklerini öğrenip şimdiden hazırlanmak için doğru yerdesiniz. Özellikle kendi saç renginizden çok daha farklı bir saç rengi seçecekseniz saçınızı erkenden hazırlamanız gerekmektedir. Saçınızı açarken yanmaması için kademeli olarak saç renginizi açabilirsiniz. Bu şekilde saç sağlığınızı daha iyi koruyacaksınız. Ayrıca saç renginiz ne olursa olsun saç bakımlarını da eksik etmemelisiniz.

2021 Saç Renkleri

2021 Saç Renkleri

2021 saç renkleri oldukça çeşitli renk skalasından oluşmaktadır. Ancak genellikle doğal renklerin tercih edildiğini söylememiz gerek. Kumral saç rengi ve kahverengi saç renkleri arasında bu skala sürekli değişmektedir. Bunun nedeni son zamanlarda da artan çevreci bakış açıların daha da trend olmasıdır. Bu yüzden insanlar saç boyası gibi kimyasalları kullanmamaya ve kullanırlarsa da tamamen doğal içerikli olan saç boyalarında kullanmaya oldukça özen gösteriyorlar. Doğal içerikli olsa bile kendi saç tonlarında seçen oldukça fazla insan var. Bu yüzden saç renginizi gelecek dönemlere hazırlarken doğal tutmak isteyebilirsiniz. Ayrıca doğal saç renklerinizi kullanmak saçlarınızın beyazlarını çok daha iyi gizlemenizi sağlar.

2021 saç renkleri arasında gri, platin, mavi, mor gibi doğal renk hatlarında olmayan renkler de bulunmaktadır. Tabii ki doğallığın daha ön planda olduğu bu dönemde bu saçlara daha az rastlasak da onların asıl bu özelliği bizi bazen etkileyebilmektedir. Bu saç renklerine boyamak istiyorsanız ve kendinize yakıştığını düşünüyorsanız tabii ki boyayabilirsiniz. Bu saç renklerine boyamak saçlarınızı biraz daha fazla yorabilmektedir. Bu yüzden birazdan vereceğimiz bakım yöntemlerini kullanabilirsiniz. Böylece saçlarınızın daha parlak renklere sahip olmasını sağlarsınız. Saçınızı platin bile yapsanız orta sarı bile yapsanız saçınızda bazen turuncu yansımalar oluşabilmektedir. Bu yansımaları gidermek için mor şampuan kullanabilirsiniz. Böylece istediğiniz saç rengine daha da yaklaşacaksınız.

2021 Saç Renkleri

Boyalı Saçlara Zarar Vermeyen Şeyler Nelerdir?

Bu başlığı genel tutmak istedik bunu nedeni ilk konumuzun saç boyası olmasıdır. Saç boyasını doğru seçmek saçları korumanın ilk adımıdır. Saçlarınızı doğal içerikli boyalarla boyarsanız hem saçlarınızı renklendirmiş hem de bakım yapmış olursunuz. Saç boyanızın doğal içerikli olması daha sık boyayabileceğiniz anlamına da gelmektedir. Daha sık boyayabileceğiniz saçlarınız özellikle renklendirme yaptıysanız diplerinizi daha az gösterecek ve saç görüntünüzü de korumanızı sağlayacaktır. Saçınızı boyarken talimatlara harfiyen uymanız ise ikinci en önemli şeydir. Saçlarınızı boyadıktan sonra saç düzleştirici gibi şeyleri kullanmamanızı tavsiye ediyoruz. Yüksek ısı saç boyasını daha hızlı akıtan en büyük etmenlerdendir.

Boyalı saçlarınızı sıcak suyla yıkamanızı da tavsiye etmiyoruz. Saçlar için sıcak sular zaten zararlıdır. Ilık suyla saçlarınızı yıkarsanız hem boyanın kalıcılığını arttırırsınız hem de saç sağlığınızı korumuş olursunuz. Ayrıca saç bakımınızı argan yağı, zeytin yağı, Hint yağı gibi doğal yağlarla yapabiliriniz. Bazı saç bakım kremlerinin içinde saç boyanızın daha hızlı akmasını sağlayan amonyak gibi maddeler vardır. Ancak doğal yağların saç boyanıza herhangi kötü bir etkisi yoktur. Ayrıca saçınızı her sık sık yıkamamanız da ayrı bir etmendir. Unutmayın saçınıza her su değişinde azar azar o boyalar akmaktadır. Bu yüzden haftada iki ya da üç defa saç yıkamanız yeterli olacaktır.

ETİKETLER:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Footer açıklama yazısı. Bu alan tema ayarlarından değiştirilebilmektedir.