Basit Örgü Teknikleri
Basit Örgü Teknikleri
Basit örgü teknikleri öğrenilmeden önce hayatında daha hiç şiş ve tığ almamış olanların öncelikle bunlara alışmalarını sağlayacak küçük örgüler yapmaları doğru olur. Daha sonrasında yavaş yavaş farklı örgü modellerini öğrenmeye başlayıp atkı, bere, şal, yelek gibi ürünler örmeye başlayabilirler. Öncelikle hiç örgü örmemiş olanların şiş tutmasını ve düz örgü örmeyi öğrenmeleri gerekir. Örgü işi, örgüde pratikleşmiş annelerden, teyzelerden öğrenilebileceği gibi zamanımızın en güzel imkânları arasında olan internet sayfalarından da öğrenilebilir.
İlk Örgü Nasıl Yapılır
İlk örgüye başlayacak olanları tercihen angora yün ve 4 numara şiş elde edilmelidirler. İpliğin kalınlığına inceliğine göre şiş numarası değişebilir. İlk olarak basit örgü teknikleri içinde lastik modeli ile başlanabilir. Öncelikle ilmek almayı öğrenmek gerekir ki diğer örgüler yapılabilsin. Örülecek örgünün kime örülecek ise ona göre genişliği ayarlanmalıdır. Genişlik de alınacak ilmek sayısı ile ilgilidir. Başparmak ile işaret parmağı arasında geçirilen iplikten ilmekler alınır. İki ters bir düz, iki ters bir düz şeklinde örülerek lastik yapılır. Lastik üzerine yapılması planlanan basit örnek kurulmaya başlanır.
Başlangıç Örgü örnekleri
Yeni başlayanlar için basit örgü teknikleri nelerdir, yeni başlayanlar ilk olarak hangi örgü örneklerinden başlamalıdır. Başlangıç için, lif modelleri, lastik yapımı, aplike örgü modelleri, atkı, bere, şapka modelleri, bebek battaniyeleri, amigurumi bebek yapımı ile başlanabilir. Çeşitleri sıralananların farklı birçok örgü modeli vardır, kişi bunlardan hangisi kendine daha kolay gelecekse onun tercih edip o basit örgüden başlayabilir.