Evde Sabun Nasıl Yapılır?
Temizlik ürünlerinin vücut temizliği alanında en çok kullanılan ve tercih edilen ürün hiç şüphesiz sabunlardır. Hem katı hem sıvı sabun ürünleri çok fazla tercih edilir. Antibakteriyel olanlardan kokulu olanlara meyve aromalılardan doğal ve fresh kokuya sahip olanlara ve bitkisel olanlara kadar birçok alanda sabun çeşitleri bulmak mümkündür. Evde Sabun Yapımı kolay olan bir ürün olarak düşünebiliriz. Evde bulunan malzemelerle hazırlayacağınız sabun hem daha güvenilir hem de daha sağlıklı. Bu şekilde hem kendiniz hem de aileniz için güvenilir ve sağlıklı ürünler yapmanız kolay olacaktır.
Evde Sabun Yapımı farklı esanslarda ve kokularda olabilir. Evde bulunan çiçeklerden ya da meyvelerden faydalanarak yapabilirsiniz. Tabi bu malzemelerin yanında adını hiç bilmediğiniz farklı malzemeler de kullanmak gerekecek. Çünkü bu katı sabunlara kıvamını ve kullanım kolaylığını veren bazı malzemeler var ve bunları da kullanmak gerekiyor. Kullanılacak olan bu malzemeleri de güvenilir yerlerden temin etmek şart. Yapım aşamasında da aynı şekilde ölçülere ve verilen miktarlara sadık kalarak yapmak çok büyük önem taşır.
Sabun yapımı esnasında gereken kimyasal malzemeler için uygun aletleri ve gereçleri kullanmaya özen göstermek gerekir. Bu malzemeler dışında kimyasal kullanılacağı için çalışılan ortamını havalandırma işlemi unutulmamalıdır.
Evde Zeytinyağlı Sabun Yapımı
Zeytin ve zeytinyağı besin olarak sağlığa çok yararlı olduğu gibi faklı alanlarda da kullanılabiliyor. Sabunlar da bunlardan biri. Gereken malzemeler arasında; 1.5 litre zeytinyağı, 1.5 litre su, 250 gram kostik (kostik nalburlarda bulunabilir.), bir kap (plastik olması daha uygundur), tahta kaşık, gözlük, koruyucu eldiven ve maske vardır.
Yapım aşamasına gelindiğinde kabın içine kostik eklenir. Daha sonrasında içine su eklenerek karıştırılır. Üzerine de zeytinyağını ekleyerek yavaş yavaş karıştırılmaya devam edilir. Bu karışımı muhallebi kovamına gelene kadar karıştırmaya devam etmek gerekir. Daha sonrasında bu kıvama ulaştığında şekil vermek amaçlı istediğiniz kalıbın içine koyabilirsiniz.
Hazırlanan karışım en son kalıplara döküldükten sonra kuruması ve katılaşması için buzdolabına koyulmamalıdır. Çünkü karışım 10 gün bekledikten sonra istenen hale gelir.