Uçan Balon Yapımı
Özellikle doğum günü veya başka kutlamalarda etrafı balonlarla doldurmak çok güzel bir görüntü oluşturur. Sadece helyum ile şişirildiğinde havada asılı duran balonlar için oldukça pratik bir çözüm var. Bu çözüm sayesinde balonlar havada asılı bir şekilde kalmaya devam ediyor. Evde uçan balon yapımı oldukça kolay ve pratiktir. Uçan balon yapımı için gereken malzemeler oldukça pratik ve basittir. Her evde bulunan sirke ve karbonat ile şişe ve huni kullanarak balonu şişirebilirsiniz.
Uçan Balon Yapımı
Balonun içerisine huni yardımı ile 2 kaşık karbonat eklenir. Pet şişenin içerisine bir miktar sirke eklenir ve balonun ağız kısmı şişenin ağız kısmına geçirilir. Bu aşamada karbonatın içerisine yavaş yavaş dökülmesi gerekir. Karbonat ile sirke kimyasal tepkime sonucunda balon şişmeye başlar. Bu şekilde şişen balonlar tıpkı helyum balonları gibi uçar. Özellikle çocukların çok sevdiği uçan balonlar farklı şekilde dekore edilebilir. Bu yöntem ile şişirilen balonlar daha uzun süre şiş durumda kalırlar. Balonu şişenin ağzına yerleştirmeden önce genleşmesi için şişirebilirsiniz.
Her türlü desende ve modeldeki balonlar için bu yöntem uygulanabilir. Balonların ağız kısmına küçük çocukların değmemeleri gerekmektedir. Herhangi bir alerjik reaksiyon ile karşılaşıldığında çocuğu acile götürmelisiniz. Yeni bir balon yapımına başlamadan önce sirkeyi değiştirmelisiniz. Yani daha önce karbonat dökülmüş sirkeye yeniden kullanılamaz. Küçük çocuklar yapım aşamasında mutlaka büyüklerinden yardım almalıdır. Eğer elinizde huni yoksa bir kağıdı kıvırıp huni şeklinde kullanabilirsiniz.
Uçan balon yapımı için helyum gazını da kullanabilirsiniz. Helyum gazını çeşitli kırtasiyelerden edinebilirsiniz. Ancak helyum gazı biraz daha pahalı bir işlemdir. Helyum gazı ile şişirilmiş olan balonlar daha çabuk bir şekilde sönerler. Sirke ve karbonat ile şişirilen balon daha uzun süre sönmeden kalabilir. Evin her köşesine bu balondan yapıp saklayabilirsiniz. Az malzeme ile çok fazla balon şişirebilirsiniz. Çocukların doğum günü partilerinde bu yöntemi kullanarak evi balonlarla doldurabilirsiniz. Balonlar ile işiniz bittiğinde söndürüp yeniden kullanabilirsiniz. Balonlar patladığında etrafa hiç bir şekilde sıvı dökülmez. Balonun içerisi tamamen gaz ile dolar.